daarennoessv
 
   
Glemt log på?   Registrer  

Når barnet skal videre

Fra vuggestue til børnehave

Alle børn har brug for en trygt udgangspunkt for at kunne søge ud i verden. I det øjeblik dit barn flytter over i børnehaven, har det behov for lidt tid til at genfinde trygheden i de nye omgivelser, inden det på ny kan søge ud i verden. Som forældre kan I hjælpe jeres barn ved selv at forberede jer på, at der er nyt i vente.

Skiftet fra vuggestue til børnehave er også et skift fra én kultur til en anden, og det tager tid at vænne sig til. I starten vil mange forældre savne den personalenormering, som de har været vant til i vuggestuen, og det kan tage tid at få øje på børnehavens struktur.

For at overgangen skal blive så ubesværet som muligt, besøger vi børnehaven i månederne op til skiftet. Vi opfordrer også forældre til at besøge børnehaven, før barnet skal starte. Det giver indblik i de praktiske og pædagogiske forhold i børnehaven, og man få svar på nogle af de eventuelle spørgsmål eller bekymringer, man har. Et besøg er en god mulighed for at møde børnhavens pædagoger og høre, hvordan de griber hverdagen an. Det giver ofte et tryggere skifte mellem de to kulturer.

Vi gør alt, hvad vi kan, for at børnenes relationer og venskaber bliver bragt videre fra vuggestue til børnehave. Med afsæt i vores nære kendskab til børnene, forsøger vi at flytte og sammenføre venskaber i de tre grupper i børnehaven.

Børnenes afslutning i vuggestuen holdes typisk stuevis efter nærmere aftale med pædagogerne.

Fra børnehave til skole

I foråret holder vi en stor, fælles afslutningsfest for de børn, der skal starte i skole. Alle børnehavens børn deltager, og det er de kommende skolebørn, der bestemmer og planlægger dagens gang. Der bliver lavet stor spændende frokost, og de børn, der stopper, har noget med til uddeling - typisk kage. Dagen er ikke sukkerfri.

De kommende skolebørn er med til at dække et flot bord, at arrangere dagen og planlægger hvilke fællesaktivititeter, der skal løbe af stablen. De kommende skolebørn får udleveret deres kuffert med billeder, tegninger og minder fra deres tid i både vuggestue og børnehave. Dagen står i festens tegn, og vi fejrer, at barnet er klar til at starte i skole og møde nye udfordringer i livet med den ballast Molevitten har givet barnet med sig.

Hvis dit barn er begyndt i Fritidshjem eller SFO før afslutningsfest, bliver de selvfølgelig inviteret med - og vi håber, at de har mulighed for at deltage.