daarennoessv
 
   
Glemt log på?   Registrer  

Indkøring

Tillykke med din plads i Molevitten

Vi glæder os til at byde jer velkommen og give dit barn en masse gode oplevelser.

Indkøring i vuggestuen

Når jeres barn skal starte i vuggestuen er det vigtigt, at I giver jer god tid til en tryg opstart, som typisk strækker sig over 1-2 uger. De fleste børn skal bruge lidt tid til at vende sig til det miljøskift, det er, at begynde i vuggestue. I får tilknyttet en kontaktpædagog, da etableringen af det tætte pædagog- og forældresamarbejde er afgørende for dit barns trivsel og udvikling i vuggestuen. Dette særlige forhold ophører og bliver et fælles ansvar for stuens personale, når kontaktpædagogen vurderer, at dit barn er tryg ved de andre børn og det øvrige personale.

Den første dag
Den første dag kommer du og dit barn på besøg i ca. en time. Her taler vi om de praktiske ting, vores og jeres forventninger til vuggestuelivet, og I får mulighed for at fortælle os om jeres barn, fra rytmer til familie. Det er meget individuelt, hvor lang tid indkøringen tager, men udgangspunktet er, at I er her sammen med jeres barn de første par dage. Derefter skal barnet gradvis og nænsomt vænne sig til at være i vuggestuen alene.

Er det jeres første barn er det måske også jeres første kontakt med institutionsverdenen. Derfor kan der være både spørgsmål og tvivl, som det er relevant og aktuelt at få afklaret, så starten kan blive så god som mulig for alle parter. Spørg endelig - alle spørgsmål og al undren er velkommen.

Husk at medbringe:

 • Bleer til eget forbrug
 • Sutter med navn på
 • Regntøj og gummistøvler
 • Sutsko
 • Et foto af dit barn til garderoben
 • Skiftetøj efter årstiden

Af sikkerhedsmæssige årsager må der ikke være plastiskposer i garderoben, ligesom dit barns tøj skal være "snorefrit". På den måde undgår vi, at barnet hænger fast på legepladsen eller bliver viklet ind i snorene - på den farlige måde. Snore i hætter og kanter kan udskiftes med en indsyet elestik. Bindehuer kan erstattes af elefanthuer. Halstorklæder og tørklæder kan erstattes af en halsedisse.

Det vil være en kæmpe hjælp for personalet, hvis du skriver navn i dit barns tøj. Samtidig er det med til at øge sandsynligheden for, at glemt eller forbyttet tøj finder vejen tilbage til dit barns garderobe - eller er til at finde i glemmekassen. Gør det eventuelt til en vane at tjekke, om der er skiftetøj i dit barns garderobe (undertøj, bluse, bukser, strømper) - fx hver fredag.

Indkøring i børnehaven

Kommer jeres barn fra en anden vuggestuen end vores, skal I regne med, at indkøringen kan tage op til en uge. Som forælder er du typisk med i børnehaven de første 1-2 dage, så alle kan føle sig trygge ved de nye omgivelser, voksne og børn. På tredjedagen opfordrer vi til, at du forlader børnehaven fx en times tid, sådan at dit barn prøver kræfter med at sige farvel, og personalet får mulighed for at skabe en relation til barnet. Dit fravær og dagens længde øges i løbet af den første uge. Indkøringen sker i tæt samarbejde, og vi vil som regel aftale fra dag til dag, hvor vi gør i morgen. For børn, der har gået i Molevittens vuggestuen er indkøringen som regel hurtigere, da de allerede kender børnehaven.

Fokus på relationer
I børnehaven kører vi ikke med én fast kontaktperson, som vi gør i vuggestuen. I stedet har det høj prioritet, at alle voksne på dit barns stue får dannet en relation til dit barn. Det er vores erfaring, at det er for sårbart, hvis der kun er én voksen, der bærer relationen. Du kan støtte indkøringen og skabe tryghed for dit barn ved at fortælle stuepersonalet om dit barns vaner, (farvel)rutiner, eventuelle soverytme, brug af bamser, ynglingslegetøj osv. Jo mere vi ved, jo tryggere bliver starten på det barns børnehaveliv.

Forældrekontakt
I indkøringsperioden har vi tæt kontakt til jer forældre - og vil altid ringe, hvis vi oplever, at jeres barn føler sig utryg eller er ked af det. I indkøringen er vores primære fokus, at mødet med de nye omgivelser skal være en god oplevelse for barnet - uanset om det tager en eller to uger. Det er en god investering.

6 gode råd

 • Husk at give besked inden kl. 9.00, hvis dit barn ikke kommer i institutionen eller kommer efter morgensamlingen.
 • Husk at sige goddag og farvel til en voksen, helst fra barnets stue.
 • Husk at tjekke dit barns garderobe for skiftetøj, våde støvler o.lign.
 • Husk at holde dit barns tøjkasse ajour - også med bleer.
 • Husk at sætte navn i dit barns tøj.
 • Husk at holde jer informerede på opslagstavler og website.

Hvad skal børnene have med?
Hjemmesko samt skiftetøj fra yderst til inderst skal ALTID findes på barnets garderobeplads. Efterlad aldrig skiftetøjet i plasticbæreposer. Da vi er ude i alt slags vejr, skal tøjet være beregnet til det. Børnehaven har desværre kun et tørreskab til samtlige stuer. Regntøjet skal være så stort, at flyverdragten kan være indenunder.