daarennoessv
 
   
Glemt log på?   Registrer  

Om børnehaven

Indeliv
Børnehaven har pt. til huse i nogle pavillioner på Ny Carlsbergvej 130 i hjertet af Carlsbergbyen. Vi er nomeret til 50 børn, som er fordelt på tre stuer med hhv. 17, 17 og 16 børn: Zebrastuen, Rævestuen og Delfinstuen. Hver stuen har 3 personaler: 2 faste pædagoger og en medhjælper eller en studerende. 

Alle tre stuer består af 2 rum - en "hovedstue" og et aktivitetsrum, hvor der fx  udklædning, køkken, skum-byggeklodser, briobaner, bøger osv. Et at vores aktivitetsrum fungerer som soverum for yngste i middagsstunden.

Vi har et lille køkken, som desværre ikke er godkendt til at tilberede mad i. Derfor har alle børn madpakker med.

Udeliv
Vi har direkte udgang til en legeplads med verdens største rutsjebane (set med børnenes øjne), flere legehuse, klatretårn, gynger og med mulighed for at cykle. I sommerhalvåret spiser vi rigtig tit madpakker ude, ligesom eftermiddagsfrugten bliver indtaget i skyggen fra de store træer eller solsejl.

Aktiviteter

Dagligdagen rummer planlagte, pædagogiske aktiviteter samt spontane aktiviteter ud fra børnenes ønsker. Derudover prioriterer vi følgende aktiviteter i løbet af året:

Ture ud af huset
Vi går ofte i Søndermarken, hvor vi benytter legepladserne, laver rytmik på den store græsplæne og løber op og ned af de to store bakker - og triller æg til Påske. Derudover besøger vi med jævne mellemrum legepladsen på Skydebanegade, Skibet på Sønder Boulevard eller Frederiksberg Have.

Byture
Et par gange om året tager vi på byture med bus - fx til Runde tårn, Nyhavn eller på kanalrundfart.

Teater
Vi ser løbende Zangelberg Teateret forestillinger. Det er et kæmpe hit.

Bibliotek og kulturhus
Stuerne arrangerer hver især ture til biblioteket - enten for at låne nye bøger til stuen eller for at lave rytmik eller se film i den store sal i Vesterbro's Kulturhus.

Fødselsdage
Børnenes fødselsdage får stor opmærksomhed. Hver stue har sine egne fødselsdagsritualer med hemmelige forberedelser og fejring på selve dagen. Vi tager tit til fødselsdag hjemme hos det enkelte barn - et par timer. Børne elsker at se, hvordan de andre børn bor.